1030 nye smittetilfælde – antal indlagte stiger med to

Det seneste døgn er 1030 personer bekræftet smittet med coronavirus.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af indlagte stiger med to til 55.

Der er et nyt dødsfald.

De smittede er fundet på baggrund af 120.958 PCR-prøver. Med de 1030 bekræftede tilfælde giver det en positivprocent på 0,85.

– Det gode er, at det ikke er steget yderligere, siger Thorkild Sørensen, der er professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet.

– Frygten var, at fejringerne af europamesterskaberne i fodbold ville medføre en kraftigere stigning, siger han og fortæller, at den stigning, man har set den seneste tid, med stor sandsynlighed skyldes de mange fester, der var, da Danmark spillede EM.

Det er fjerde dag i denne uge, at smittetallet er over 1000. Onsdag var smittetallet 1202, hvilket var det højeste siden 21. maj.

Thorkild Sørensen mener, at vi har set toppen af den smittestigning, der er kommet efter europamesterskaberne i fodbold.

Af de 55 indlagte ligger ni i respirator.

– Det er ikke en voldsom stigning i antallet af indlagte, siger Thorkild Sørensen, der understreger, at man ikke bør bekymre sig om antallet af indlagte, når det er på dette niveau.

Han mener, at sommeren kommer til at holde smittetallene nede.

– Sommerens virkning med at være udenfor formår nok at holde epidemien i ave resten af sommeren, siger han.

2.594.684 borgere – svarende til 44,3 procent af befolkningen – er færdigvaccineret mod covid-19.

3.878.299 danskere – svarende til 66,3 procent – har påbegyndt vaccination.

Der er taget 174.963 lyntest det seneste døgn. Positive svar fra lyntest indgår ikke i smittetallene, fordi resultaterne er forbundet med usikkerhed.